ایلان ماسک، کارآفرین و میلیاردر معروف که اکنون جف بزوس، بنیانگذار آمازون را کنار زده و لقب ثروتمندترین مرد جهان را از آن خود کرده و سهامدار اصلی تسلا و بنیانگذار شرکت موفق اسپیسایکس است، با رشد پیوسته و خیرهکننده سهام شرکت خودروسازی خود با حدود ۲۰۸ میلیارد دلار ثروت، در حال حاضر یکی از موفقترین کارآفرینان و تاجران تاریخ به شمار میرود. اما علت موفقیت ایلان ماسک چیست؟
ایلان ماسک بارها و بارها اشاره کرده که انگیزه اصلی او ثروت نیست، اما ارزش او برای او ثروت ساز بوده. بخش بزرگی از ثروت فعلی او ناشی از عملکرد فوقالعاده تسلا بوده که در سال اخیر با رسیدن به ارزش بازار ۷۰۰ میلیارد دلاری تبدیل به ارزشمندترین شرکت خودروسازی جهان شده.
بعلاوه ماسک همیشه بر روی اشتیاق و انگیزه تمرکز داشته و دارد. فردی که رویای سفرهای رفت و برگشتی به مریخ را دارد، مطمئناً منبع الهام بسیاری از کارآفرینان خواهد بود. او میگوید: «آدمها میخواهند آینده بهتر باشد. آدمها چیزهای جدید و هیجانانگیزی که زندگی را راحتتر میکنند، دوست دارند. من انتظار داشتم سفر ما به ماورای زمین ادامه پیدا کند. انسانها روی مریخ فرود بیایند، پایگاهی در ماه داشته باشیم و میدانید؛ پروازهای منظم به مدار زمین برقرار باشد.»
یکی دیگر از رویکردهای ماسک در تجارت، جسورانه بودن ایده های اوست. سکونت در مریخ، یکپارچه کردن ذهن انسان و هوش مصنوعی، ساخت قطارهای فوق سریع، اینها همه نشان از دید بلندپروازانه او دارد.
خطرپذیری ماسک در تجارت توانست سکوی پرتاب او باشد. زمانی که به گفته خود وی او می توانست پول خود را نگه دارد، آن پول را وارد چرخه بازار کرد و ریسک ورشکسته شدگی را به جان خرید و امروز به موفق ترین مرد جهان دنیای تجارت تبدیل شد.
اگر پستی بلندی های زندگی تجاری ایلان ماسک را از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ زیر ذره بین قرار دهیم، شاید خود ماسک هم فکر نمیکرد روزی تسلا یا اسپیسایکس به چنین سطح از سودآوری برسند. اما تنها انگیزه او از پذیرش تمام تاریکی ها، تحقق اهدافی بود که شاید در نظر بسیاری غیرقابل دستیابی و حتی احمقانه بحساب می آمد و توانست جاده زندگی خود را روشن کند.
نویسنده: مینو رمضانی پور